top of page
  • Noortje

Shakshuka!


Ik heb sinds kort 'Shakshuka' ontdekt en het is een favoriet gerecht geworden!

Ingrediënten voor 2 personen: - 2 eieren (dit recept is zonder eieren niet mogelijk, dit recept 'stamt' nog uit de tijd dat ik nog ei at!) - 200/300 gram tomatenblokjes - 50 gram witte bonen - 50 gram kidney bonen

- 1 ui

- 1 rode paprika

- paar takjes peterselie - wat kruiden zoals komijn en oregano - snufje peper

- snufje Keltisch zeezout - eetlepel olijfolie Ingrediënten voor salade:

- 40 gram salade

- naar smaak: bv. stukjes komkommer, tomaat, rode ui, verse geitenkaas, noten, etc.

Bereiding: Ik maak dit gerecht in een stoofpan, het kan ook in een grote Tajine. Snipper de ui, en fruit aan met wat olijfolie. Bak een gesneden paprika kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe, laat de bonen uitlekken en voeg deze ook toe. Breng op smaak met kruiden, peper en zout. Maak vervolgens twee gaatjes in de saus en breek hierin je eieren. Laat het gerecht vervolgens een minuutje of 10 op zacht vuur garen, het ei stolt nu. Serveer het gerecht en strooi er wat verse takjes peterselie over. Maak een gemengde salade naar smaak en serveer deze erbij!

#Bonen #Arabisch #Diner

bottom of page