top of page
  • Noortje

Pizza van bloemkooldeeg!


Mmm.. een heerlijke pizza van bloemkooldeeg, een stuk gezonder dan een normale pizza en ook nog eens super lekker! Ingrediënten: - 400 gram bloemkool - 200 gram tuinerwten

- 140 gram quinoa

- 80 gram geraspte vegan kaas - 80 gram vegan feta (bv. Greek white van Violife) - 40 gram rucola (is 1 zakje) - 2 'eieren' (zie blog over 'eivervangers') - 100 ml plantaardige yoghurt - 100 ml vegan crème fraîche/ vegan cuisine - snufje peper - snufje Keltisch zeezout

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de quinoa volgens de verpakking. Dan de bloemkool in de keukenmachine heel fijn malen, en dit mengen met de geraspte vegan kaas. Voeg de 'eieren' toe aan dit mengsel en dan ook de gekookte quinoa: mix dit tot een deeg en voeg wat peper en zout toe. Vet de vorm in, en verdeel je deeg over de vorm. Bak deze in de oven in 20 minuten stevig en goudbruin, mocht 20 minuten niet voldoende zijn dan iets langer (heb ik ook wel eens). Pureer de helft van de tuinerwten. Maak vervolgens een sausje van de 'yoghurt' en 'crème fraîche' en voeg hier de gepureerde erwten aan toe. Roer de andere helft er nog heel door en eventueel wat peper en zout. Haal de pizza dus na 20 minuten uit de oven, en verdeel de saus erover. Bak nogmaals 15 minuten. Voeg tot slot rucola toe met verkruimelde vegan feta. Sprenkel eventueel wat olijfolie over de pizza. Tip: Het is het lekkerste om deze pizza een dag van te voren te maken en de smaken even in te laten trekken, bovendien is hij dan wat steviger, omdat hij is afgekoeld wordt hij vaster. De ingrediënten zijn voor 2 personen als avondmaaltijd of voor meerdere personen en dan met wat salade erbij!

#Geitenkaas #Quinoa #Pizza #Glutenvrij

bottom of page