top of page
  • Noortje

Gnocchi!


Toen ik glutenvrij ging eten, dacht ik 'helaas, nooit meer gnocchi'... Maar ik ontdekte dat er ook gnocchi bestaat op basis van 100% aardappel en dus glutenvrij! Heel fijn, want ik hou van gnocchi :) Kijk op de verpakking van verse gnocchi dus wel even goed of het niet gemaakt is van tarwe (=gluten). Ingrediënten voor 2 personen: - pakje gnocchi - verse groenten naar smaak, bv. courgette, aubergine, paprika - 1 ui - 50 gram vegan kaas (bv. Greek white van Violife of Charly all is fair)

- 20 gram rucola - snufje Keltisch zeezout - snufje peper

- eetlepel olijfolie Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gesneden groenten in een ingevette ovenschaal en bak deze in de oven, het lekkerste is het om de groenten te besprenkelen met wat olijfolie, peper en zout. Hussel tijdens de bereidingstijd de groenten om, het duurt ongeveer 20 minuten voor ze gaar zijn afhankelijk van de soort en grootte. Maak intussen de gnocchi klaar volgens de gebruiksaanwijzing (lekkerste is eerst kort koken en daarna kort bakken in wat olijfolie). Snij de ui klein en bak deze in wat olijfolie. Leg de gnocchi en de ui in een ovenschaaltje, garneer deze met wat vegan kaas en zet deze kort in de oven zodat de kaas smelt. Haal uit de oven, samen met de groenten. Leg de gnocchi op een bord, voeg de groenten toe, decoreer met wat verse sla en nog wat vegan kaas. Besprenkel met wat olijfolie.

#Aardappel #Gegrildegroenten #Geitenkaas #Glutenvrij #Diner

bottom of page