top of page
  • Noortje

Bananenbrood mmm...


Overheerlijk bananenbrood. En een geweldig leuke Banana song die ik graag luister tijdens het maken van dit lekkere bananenbrood :)

Ingrediënten voor 1 brood/cake: - 3 rijpe bananen

- 150 gram amandelmeel (ik varieer: bv. 100 gram amandelmeel + 50 gram kokosmeel of 50%/50%) - 50 gram dadels (ik varieer: ik voeg vaak vijgen toe, bv. 2 of vervang iets van de dadels door vijgen) - 3 eieren (of ei-vervanger: 2 eetlepels gebroken lijnzaad vermengd met 6 eetlepels water)

- theelepel baking soda - snufje Keltisch zeezout - naar smaak: goji bessen, fruit zoals aarbei, bosbes (niet te nat fruit gebruiken!), noten, etc. Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 graden. Ontpit de dadels als dit niet het geval is, en mix met de bananen in de keukenmachine. Klop ondertussen de eieren met wat Keltisch zeezout luchtig (of maak je ei-vervanger, laat deze even staan). Meng dit dan met de bananen/dadels en daarna het gekozen meel. Voeg dan ook je extra's toe en tot slot de baking soda. Ik bak altijd in een vorm inclusief bakpapier, omdat hij anders vrij snel kapot gaat met eruit halen. In principe moet hij circa 40 minuten in de oven. Mocht de bovenkant te donker worden, dek deze dan af! Prik met een saté prikker in je bananenbrood om te kijken of hij gaar is, als de prikker droog blijft is hij goed! Tip: Maak dit bananenbrood en snij hem in stukjes, vries per stukje in en je hebt altijd een gezonde snack bij de hand. Ik haal deze altijd voor ik ga werken uit de vriezer en heb dan rond half elf een lekker snackje bij een kopje thee!

Gebroken lijnzaad bewaar je het beste in de koelkast.

#Zoet #Kokos #Amandelmeel #Kokosmeel #Banaan #Glutenvrij #Brood

bottom of page