top of page
  • Noortje

Guacamole


Een lekkere zelfgemaakte gaucamole staat echt zo op tafel! Als je 'm kant en klaar koopt, wat natuurlijk ook kan, is hij soms aangemaakt met mayonaise (kippeneigeel) of room (koemelk) en tevens bevat hij dan vaak veel citrus (limoensap of citroensap) wat ik persoonlijk niet lekker vind. Ik maak 'm dus graag zelf want dan is hij allergievrij: dus glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij, eivrij etc.! Guacamole is heel lekker bij Mexicaans eten of bij tortilla chipjes (is eigenlijk altijd glutenvrij want gemaakt van 100% maïs met een klein beetje zonnebloemolie en zeezout). Avocado is zoals je ongetwijfeld weet ook heel gezond: hij bevat een hoog percentage gezonde vetten en heeft nog veel meer gezonde eigenschappen!

Guacamole: Meng 2 avocado's met 2 takjes verse koriander, wat fijngesneden cherry tomaatjes, eventueel wat gesnipperde rode ui en olijfolie tot een glad mengsel. Voeg tot slot naar smaak Keltisch zeezout en peper toe! Zelf eet ik liever geen knoflook en citrus, maar voor de liefhebber is wat vers limoensap en een teentje knoflook toevoegen natuurlijk ook een optie!

Tip: Maak meerdere dipjes, bv. ook de auberginedip én pesto!

#Borrelhap #Dips

bottom of page