top of page
  • Noortje

Pumpkin & home made Tzatziki!


Een heerlijke pompoensalade met zelfgemaakte Tzaziki 'nieuwe stijl'!

Ingrediënten voor 2 personen: - Verse pompoen (kwart pompoen of half zakje verse voorgesneden pompoenblokjes) - Handje rucola sla - Stukje vegan Griekse kaas (bv. Greek white van Violife) - Verse kiemgroente, bv. broccoli kiemen - Verse cressen, bv. broccocress - Chia zaadjes - Pompoenpitten - Zonnebloempitten - Olijfolie Tzaziki: - 250 ml plantaardige yoghurt

- Halve komkommer - Handje verse basilicum - Handje verse bieslook - Snufje gemalen peper

- Snufje Keltisch zeezout of Ibiza zeezout - Eetlepel olijfolie Bereiding: Maak de pompoen gaar door deze in de oven te verwarmen in een schaaltje met olijfolie, afhankelijk van of je verse voorverpakte stukjes koopt of zelf gaat snijden even checken of ze gaar zijn. Te gaar is namelijk niet zo lekker. Je kan eventueel de stukjes al met wat kruiden in de oven plaatsen. Maak het bord op door er wat salade op te leggen, garneer deze met de pompoen en verkruimel wat stukjes vegan kaas over de salade.

Decoreer je salade met chia zaad, pompoen- en zonnebloempitten en tot slot een lepeltje olijfolie. Voeg op het laats kiemgroente toe en wat cressen zoals tuinkers of broccocress.

Voor de tzaziki maak je dunne reepjes (julienne) van de komkommer, bv. in een keukenmachine. Druk deze reepjes iets uit in een keukenpapier zodat ze niet te vochtig zijn. Deze voeg je toe aan de yoghurt. Je maakt de yoghurt verder aan met peper, zout, zeer fijngehakte verse kruiden en wat olijfolie. Op de foto heb ik de Tzaziki wat gegarneerd met cressen. Je kan qua verse kruiden overigens variëren, bv. verse dille is ook super lekker in de Tzatziki. Omdat ik knoflook niet lekker vind voeg ik deze niet toe, maar dat kan jij eventueel wel nog doen (1 teentje). Tip: Deze salade is erg lekker als lunch maar kan je ook als lichte avondmaaltijd eten met wat glutenvrij brood!

#Pompoen #Herfst #Salade #Tzatziki

bottom of page