top of page
OVER DE BLOG

Steeds meer mensen krijgt een vorm van voedsel- allergieën en  intoleranties en dit zal (volgens onderzoek) de komende jaren meer worden. Ongeveer 1 op de 4 mensen heeft bovendien last van een vorm van allergie! Dit kan voeding zijn, maar ook een andere vorm van allergie! Dit maakt allergieën de meest voorkomende chronische ziekte van Nederland!

Waar vegetarisch en vegan eten vroeger een uitzondering was, is dit steeds meer de norm. Plantaardig eten is de toekomst! Zeker in combinatie met een vegetarisch of vegan leven, krijgen mensen met allergieën vaak de vraag 'wat eet je dan je dan wel?'

In mijn blogs laat ik graag zien hoe je lekker én gezond vega(n) kan eten, óók in combinatie met allergieën of voedselovergevoeligheden! 


Alle recepten zijn vrij van bekende allergenen zoals gluten, soja, pinda, melk/kaas, ei, selderij, mosterd, sesamzaad en lupine (en logisch; de dierlijke allergenen zoals vis, schaal- en weekdieren). Ook gebruik ik geen suiker en waar mogelijk kook ik altijd biologisch. 

 

De recepten verzin ik zelf en soms buig ik een bestaande receptuur om, want het is eigenlijk nooit zo dat een recept geen enkel allergeen bevat.
Als ik een recept ombuig moet ik praktisch altijd de glutenvrije granen vervangen maar vaak ook melk, boter en ei. Toegevoegde suikers haal ik er altijd uit en vervang ik eventueel (zodat het lekker blijft). Bovendien haal ik smaakmakers die vaak klachten geven, zoals knoflook en citroen, uit de recepten.

 

Mijn horeca reviews en shop tips zijn allemaal op basis van mijn persoonlijke mening en ervaring!


Ik hoop dat de blog je inspireert tot een lekker én gezond voedingspatroon.

Neem bij vragen gerust contact met mij op!​

Allergievrije vega, inspiratie over allergievrij leven! Geen gluten, soja, koemelk, pinda, selderij, lupine, etc. Vegetarisch leven en koken.
bottom of page