OVER DE BLOG

Steeds meer mensen krijgt een vorm van voedsel- allergieën en  intoleranties en dit zal (volgens onderzoek) de komende jaren meer worden. Ongeveer 1 op de 4 mensen heeft bovendien last van een vorm van allergie! Dit kan voeding zijn, maar ook een andere allergie! Dit maakt allergieën de meest voorkomende chronische ziekte van Nederland!

Waar vegetarisch en vegan vroeger de uitzondering was, wordt dit steeds meer de norm. Plantaardig eten leeft steeds meer. Zeker in combinatie met een vegetarisch of vegan leven krijgen mensen met allergieën vaak de vraag 'wat eet je dan je dan wel?'

In deze blog wil ik je graag laten zien hoe je lekker en gezond vega(n) kunt eten, óók in combinatie met allergieën of voedselovergevoeligheden! 


Alle recepten zijn vrij van bekende allergenen zoals gluten, soja, pinda, melk/kaas, ei, selderij, mosterd, sesamzaad en lupine (en logisch; de dierlijke allergenen zoals vis, schaal- en weekdieren). Ook gebruik ik geen suiker en waar mogelijk kook ik altijd biologisch. 

 

De recepten verzin ik zelf en soms buig ik een bestaand receptuur om want het is eigenlijk nooit zo dat een recept geen enkel allergeen bevat.
Als ik een recept ombuig moet ik praktisch altijd de glutenvrije granen vervangen maar ook vaak melk, boter en ei. De suiker haal ik er altijd uit en vervang ik eventueel (zodat het lekker blijft). Bovendien haal ik smaakmakers die vaak klachten geven (knoflook of citroen) eruit!

De horeca reviews en shop tips zijn allemaal op basis van mijn persoonlijke mening en ervaring. Even voor de duidelijkheid: ik zal mij dus nooit laten verplichten iets te zeggen omdat het sponsering is.


Ik hoop dat de blog je inspireert tot een lekker en gezond voedingspatroon. Neem bij vragen gerust contact met mij op!​

2017 DeAllergievrijeVega.nl/com - SlimFoodie.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram